Durft u het aan ? Boek dan hier het vakantiehuis en boek daarnaast een vaarbewijsvrije motorboot bij Yachtcharter Leeuwarden. U ontvangt dan 10% Korting op de huurprijs van het zomerhuisje. Het vakantiehuis en de charterboten worden verzorgd door hetzelfde team.

Yachtcharter Leeuwarden

Vaarvakantie in Friesland - Vanuit het noorden aan het friese merengebied, vanuit de friesche hooftstad Leeuwarden verhuurd Yachtcharter Leeuwarden voor iedere watersporter een passend jacht, motorboot, of motorjacht. Deze schepen, die zonder vaarbewijs mogen worden gevaren zijn tussen de 9.00 en 15.00 meter lang en geschikt voor 2 - 12 personen.

Duetvlet 900 AK, PUSTER, 4 personen, ideale beginnersboot, de schipper aan boord geeft een vaarcursus in de haven in Leeuwarden

Geen ervaring met varen, geen vaarbewijs ?

Voor de aangeboden schepen is geen vaarbewijs nodig. Heeft u helemaal geen ervaring ?
Wanneer u bij Yachtcharter Leeuwarden een boot huurt krijgt u voor vertrek een op maat gesneden technische instructie. Bovendien biedt ons verhuurbedrijf op de dag van het inschepen praktijk vaarlessen van 2 of 4 uren aan.
Hier kunnen beginnende schippers de eerste stappen op het water zetten onder begeleiding van een professionele schipper, samen met de bemanning basismanoeuvres oefenen en vervolgens de bootvakantie in Friesland op een ontspannende wijze beginnen.
De schepen tot een lengte van 11.00 meter zijn ook geschikt voor beginners, een vaarcursus is dan wel een pre.

Waar kan ik met de boot varen in Friesland ?

Yachtcharter Leeuwarden heeft mooie vaarroutes samengesteld,waarvan enkele bijzonder geschikt voor beginnende schippers. De meeste motorjachten van Yachtcharter Leeuwarden hebben een lage doorvaarthoogte waardoor u onder de meeste bruggen kunt doorvaren, wat het varen een stuk gemakkelijker maakt. Friesland heeft naast de hooftvaarwegen ook een groot gebied van kanalen met een beperkte doorvaarhoogte. Mede door het Friesche Meren Project zijn veel oude vaarwegen weer toegankelijk gemaakt en heeft Friesland een groot vaargebied gekregen met de beperking doorvaarthoogte van 2.50 m. Deze beperking zorgt ervoor dat dit gebied niet voor ieder schip bevaarbaar is, wat betekend dat in het hoogseizoen deze gebieden geen overvolle havens kent zoals dat wel in het zuidwestelijke deel van Friesland het geval is.
Yachtcharter Leeuwarden heeft deze vaarroutes (voor weekenden, weken en midweken) voor u uitgewerkt aan boord liggen, waarmee u een prachtige vaarvakantie in Friesland kunt beleven.

Hoe werkt het met die 10% korting ?

• U boekt een motorboot via onze webpagina of per mail of per telefoon voor uw vaarvakantie in Friesland, in combinatie met uw boottocht boekt u ons vakantiehuis in Overijssel (week, weekend, midweek) via het boekingsformulier op deze website (Let op: niet huren bij een andere aanbieder, dan kunnen wij helaas de korting niet verlenen).

• U geeft uw boeking op het vakantiehuis per mail of per telefoon aan ons door.

• Bij aanvang van uw vaarvakantie , ontvangt u van ons 10% van de huurprijs van het landhuis in contanten, of u kunt de dieselkosten die tijdens uw boottocht zijn ontstaan ermee verrekenen.

  Bootverhuur Yachtcharter Leeuwarden  

Bootverhuur Yachtcharter Leeuwarden


Friesland beleven vanaf het water, onderweg in Woudsend

Leeuwarden, de provinciale hoofdstad van Friesland ligt heel centraal (ongeveer een uur van IJhorst met de auto) en is een uitstekende vertrekhaven voor een vaarvakantie in Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen. Ons verhuurbedrijf in Leeuwarden is zowel per auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.
Vanaf de vertrekhaven bent u in ongeveer een uur ,varend met de boot, in het centrum van Leeuwarden,afgemeerd in een prachtig stadspark "de Prinsentuin". Wilt u de eerste nacht graag buitengaats verbrengen, via Wartena bereikt u binnen 1,5 uur varen de "Alde Feanen", een prachtig natuurgebied, met mooie aanlegplaatsen.

Impressie´s vaarvakantie in Friesland, ...